080-39-32

Dekorativni betonski tlaki

Dekorativni betonski tlaki predstavljajo eno od pomembnejših dejavnosti našega podjetja. To področje je nadvse zanimivo, zanj je veliko povpraševanja, za izdelavo dekorativnih tlakov pa je potrebna velika mera ustvarjalnosti in nenavadnosti.

Dekorativni betonski tlaki se med seboj lahko zelo razlikujejo. Lahko so sivi in barvni, mat in polirani, tlaki z risbami in z različno površinsko teksturo.

Zanimivo je, da se oblikovalci trenutno pogosto odločajo za sive betonske tlake. Le-ti so lahko mat ali polirani (polirani beton).

Dejstvo je, da siv betonski tlak v prostoru lahko res izgleda zelo elegantno, lepo in udobno. Poznamo stile za notranje prostore, za katere je značilen videz sivih betonskih tlakov, npr. stil Loft, za katerega so značilne opečnate stene, betonska ali lesena tla, odprte stropne konstrukcije.

image001

Seveda mora biti dekorativni betonski tlak narejen zelo kvalitetno. Tla morajo biti ravna in gladka ter se v nobenem primeru ne smejo prašiti. Če naročnik želi mat izgled, je potrebno ustvariti idealno gladek mat videz, lep in eleganten tlak.

image002

Če naročnik želi polirani beton, to pomeni bleščeč tlak, ki je prav tako zelo privlačnega izgleda.

Za dosego kvalitetne betonske podlage je zaželjeno, da je estrih položen pravilno in, da zanj uporabimo pravo marko betona, in sicer od MB 30 naprej. Pri uporabi nižjih mark betona (pod 30), bo estrih mehak, med brušenjem se bo začel drobiti, kasneje pa se bo tak tlak prašil in krušil. Samo polaganje estriha je možno na različne načine, zato vam svetujemo, da to delo prepustite strokovnjakom. Če se je naročnik odločil za betonski tlak, je najbolje, da vam estrih položijo strokovnjaki, ki bodo ta beton potem tudi obdelali, ali pa se je z njimi dobro vsaj posvetovati, kako položiti estrih, da bo primeren za nadaljnje brušenje in poliranje. Dekorativni betonski tlak sive barve je nadvse primeren za notranjost restavracij, pisarn ali celo hiš. Prednosti omenjenega tlaka so predvsem v njegovi ekološkosti, saj je beton material, ki diha in ima nevtralno PH vrednost. Beton se zelo lepo čisti in ga je enostavno vzdrževati.

image004

Dekorativni betonski tlaki – nenavadne rešitve.

Kot že omenjeno, so na betonski površini lahko različni vzorci. V praksi smo npr. imeli primer, ko je stranka želela starinski betonski tlak, torej smo morali na novo položeni estrih spremeniti v star betonski tlak, ga na določenih mestih okrušiti in na njem narediti madeže. Rezultat smo seveda dosegli, za to smo uporabili posebno črno barvo, postopek brušenja pa je za dosego večih globinskih nivojev potekal v večih korakih.Uporabili smo diamantne diske različnih zrnatosti.